Sunday, December 4, 2011

Bun coklat

Bahan-bahan ( 12 biji )

  • 290g tepung roti
  • 10g cocoa powder
  • 120ml fresh milk perisa coklat
  • 50g telur
  • 25g gula
  • 5g garam
  • 30g butter
  • 3g dry yeast
  • ****
  • 24 biji coklat ( terpulang nak letak berapa utk sebiji roti)

Cara-cara

  1. Masukkan semua bahan-bahan yang di atas tanda ** ke dalam breadmaker.
  2. Bila dah siap, keluarkan angin dan bahagikan kepada 12 biji. Buatlah bentuk bulat. Rehatkan selama 10 minit.
  3. Ambik sebiji, leperkan di atas tapak tangan dan masukkan coklat. Tutup rapat-rapat. Penaikkan sehingga 2 kali ganda.
  4. Bakar pada suhu 180C selama 10 minit
  5. ** guna coklat cadbury pun sedap..
  6. Bun coklat bentuk bola ragbi

No comments:

Post a Comment