Bun coklat
Bahan-bahan ( 12 biji )
- 290g tepung roti
- 10g cocoa powder
- 120ml fresh milk perisa coklat
- 50g telur
- 25g gula
- 5g garam
- 30g butter
- 3g dry yeast
- ****
- 24 biji coklat ( terpulang nak letak berapa utk sebiji roti)
Cara-cara
- Masukkan semua bahan-bahan yang di atas tanda ** ke dalam breadmaker.
- Bila dah siap, keluarkan angin dan bahagikan kepada 12 biji. Buatlah bentuk bulat. Rehatkan selama 10 minit.
- Ambik sebiji, leperkan di atas tapak tangan dan masukkan coklat. Tutup rapat-rapat. Penaikkan sehingga 2 kali ganda.
- Bakar pada suhu 180C selama 10 minit
- ** guna coklat cadbury pun sedap..
- Bun coklat bentuk bola ragbi
No comments:
Post a Comment